ANBEFALING
WordPress-tema for
profesjonelle nettsider
knappe
På utkikk etter et billig og effektivt tema for å bygge en nettside i WordPress? Et såkalt WordPress-tema som lar deg gjøre akkurat det du måtte ønske, uten kunnskap rundt html-koding? Da er nettsidebyggeren Divi fra Elegant Themes temaet du leter etter.
divi nettsidebygger wordpress
Divi WordPress Theme

Kort oppsummering

  • Enkel løsning for å lage nettsider for bedrifter og privatpersoner i WordPress.
  • Drag & drop-løsning. Bygg nettsiden opp “byggekloss for byggekloss” eller velg blant design klare for bruk.
  • Ingen kunnskap om html-koder nødvendig.
  • Automatisk optimalisering for mobil.
  • Rimelige priser, med mulighet for livstidsabonnement til 249 dollar.
  • Ingen begrensninger for hvor mange nettsider du kan bruke Divi på.
  • Stort nettverk av entusiaster som hjelper gratis.
Lanterne.no er bygget med Divi, og vi anbefaler nettsidebyggeren på det sterkeste. Tross alt… Mange bedrifter og privatpersoner har nettsiden sin på WordPress, verdens absolutt mest populære publiseringsplattform. Dette er også plattformen som mange ønsker å bruke når en ny nettside skal opp å stå.

Som du kanskje kjenner til, kommer WordPress med en håndfull forhåndsinstallerte temaer. Disse fungerer fint hvis du skal sette opp en enkel blogg eller lignende, men svært ofte kreves en nettside som ser adskillig mer profesjonell ut.

Svært mange tror at man må kunne html-koding for å få til dette, noe som i stor grad var tilfelle tidligere. Man hadde rett og slett ikke noe annet valg enn å bruke store summer på å betale noen for å bygge en nettside for seg, for så å måtte betale dem enda mer de gangene det var nødvendig med endringer på designet og lignende.

Slik er det heldigvis ikke lenger. Selvsagt vil man kunne benytte seg av slike tjenestetilbydere til mer komplekse oppgaver på en nettside, men med en nettsidebygger kan du komme svært langt på egenhånd med grunnleggende kunnskaper om WordPress.

Hva er et wordpress-tema?

Temaer finnes det hundretusenvis av, om ikke millioner. Mange av dem er gratis, mange må betales for. Enkelt forklart kan man beskrive WordPress som grunnmuren på huset du bygger. De stiller med alt du trenger for å kunne sette opp huset ditt på stabilt grunnlag. Temaet er selve byggverket på toppen av grunnmuren. Da altså hvordan nettsiden din ser ut for besøkende.

Uavhengig av hvilket tema du velger, er det opp til deg selv hva du velger å fylle huset/nettsiden med i form av tekst, bilder og video. Mange temaer kan ved første øyekast se ut som en perfekt løsning for akkurat din side, men de aller fleste ender opp med å føle seg låst til én spesifikk måte å gjøre ting på, eventuelt at enkelte løsninger man trenger på nettsiden ikke finnes i temaet.

De fleste wordpress-temaer er nemlig veldig låst til skaperen, arkitekten om du vil, sin originale plantegning. Hvis han eller hun først har satt en vegg mellom to rom, skal du være en dreven html-koder for å kunne gjøre endringer. En mindre erfaren person skal være ytterst forsiktig med dette, slik at man ikke kjører sleggen rett inn i en bærevegg.

Hva skiller Divi fra andre temaer?

Divi vil med først øyekast se ut som et ganske så blankt lerret. Der temaene beskrevet tidligere serverer deg et ferdighus (design) til grunnmuren (WordPress) din, gir Divi deg byggeklossene du trenger for å bygge huset akkurat slik du måtte ønske.

Basisen er både enkel og genial. Først velger du hvor mange spalter du ønsker i lengden, for eksempel to. Så velger du hvilke byggeklosser du ønsker å publisere på de to plassene. Divi kommer i skrivende stund med 36 byggeklosser i “verktøyboksen” (les mer om de forskjellige byggeklossene nederst i artikkelen). Eksempler er tekst, bilde, video, kontaktskjema og kommentarer. Hver av boksene kan du endre akkurat slik du måtte ønske, det være seg i forhold til det aller meste fra skrifttyper og farger til egenspesifiserte koder og hvilke plattform boksen skal eller ikke skal vises på. Sistnevnte er praktisk fordi man av og til ønsker å vise et element på mobil, men ikke på desktop eller omvendt.

kolonner divi
Eksempler på hvordan man velger kolonner i Divi.
moduler divi
Eksempler på hvordan man velger moduler i Divi.
Når det er sagt: Divi er et tema optimalisert for mobil. Det betyr at alle sidene du bygger vil vises like fint på mobil og tablet som på desktop. Dette er svært viktig, både med tanke på brukervennlighet, men også fordi Google avskyr sider som ikke vises godt på mobil. Slike sider vises sjeldent når noen søker på noe i søkemotorene.

Byggeklossene plasseres på nettsiden i et såkalt “drag & drop”-system, altså at du bare drar og slipper klossene der du ønsker at de plasseres. Enklere blir det ikke! Eller jo… Divi kommer med over 20 ferdigkonstruerte side-design, for eksempel “forside”, “kontaktside”, “om oss” og lignende. Ønsker du en superrask løsning kan du begynne her, for så å konstruere videre på dem.

Nevnes må det også at Divi gjør det svært enkelt å integrere eksterne verktøy, som for eksempel Google Analytics for å måle trafikk til nettstedet ditt.

Konklusjonen er at Divi gir deg spillerommet som er nødvendig for å konstruere en nettside akkurat slik du måtte ønske fra bunnen opp. Det finnes andre temaer som på papiret gjør en tilsvarende jobb, men fra Lanterne sitt ståsted er det ingen som gjør det bedre enn Divi og Elegant Themes. Unik er også prispolitikken deres, som du kan lese mer om lenger ned i denne artikkelen.

Hvem passer Divi for?

En hver person som ønsker å bygge sin egen nettside uten html-kunnskap vil kunne ha nytte av Divi. Samtidig er det ikke noe poeng i å gå for temaet hvis du bare ønsker å drive en helt standard blogg. Da er det like greit å gå for en gratistjeneste alla Blogger. Divi er et program for dem som ønsker å ta ting et steg videre. Enten med en profesjonell blogg, en nettside for små og store bedrifter eller for den saks skyld en privat side for noe du brenner for. I bunn og grunn handler det om å enkelt kunne designe en nettside som viser din egen signatur på en profesjonell måte, uten å bruke store summer på oppbyggingen. Det handler også om å lett kunne gjøre endringer eller tilføre nye elementer og sider uten å skulle hente inn ekstern arbeidskraft. Lærer du deg hvordan man bruker WordPress, er mulighetene store.

Samtidig er det også klart at svært mange selskaper fortsatt ønsker å benytte seg av nettsidebyggere som ikke jobber i bedriften. Dermed kan også Divi være et tema som fungerer for dem som ønsker å jobbe med å konstruere nettsider for andre. Tross alt vil en Divi– og WordPress-ekspert kunne gjøre mer, raskere, enn en person som kun kan basisen.

Nettverk som hjelper deg

Uavhengig om du er en designer på jakt etter et verktøy som gjør det lett å bygge nettsider for klienter, eller om du er en bedriftseier som ønsker å bygge en nettside uten hjelp fra eksterne, er Divi-nettverket en av de store fordelene som følger med på lasset. Det finnes flere forum, blant annet på Facebook, der entusiaster sitter klar for å svare på alle spørsmål du måtte ha. Hjelpen er alltid nær, og i tillegg stiller også Elegant Themes med en rekke guider som lærer deg å jobbe i Divi.

Hva koster Divi?

Divi ligger under Elegant Themes, og man kjøper ikke bare Divi, men også alle de andre temaene selskapet har laget. Du velger selv om du vil laste ned ett eller alle.

Du kan enten kjøpe et årsabonnement eller et livstidsabonnement. Førstnevnte koster 89 dollar per år, mens livstidsabonnementet koster 249 dollar. Det sier seg selv at sistnevnte er et svært fornuftig alternativ, da det er en engangsutgift, men begge to gir deg tilgang til nøyaktig det samme:

Tilgang til alle temaer
Tilgang til alle plugins
Oppdatering av temaer
Premium–assistanse
Bruk på så mange nettsteder du ønsker

De fleste temaer med lignende funksjoner som Divi forsøker gjerne å presse deg til å skulle betale per nettside du ønsker å bygge. Prispolitikken hos Elegant Themes er annerledes, for som du ser setter de ingen grense for hvor mange ganger du for eksempel kan bruke Divi på forskjellige nettsteder. Dette gjør wordpress-temaet til et fantastisk produkt til en svært rimelig pris.

Hvor kan du kjøpe Divi?

Klikk på bildet under for å kjøpe Divi eller lese mer om produktet:

Divi WordPress Theme
Divi WordPress Theme

Eksempler på Divi sine byggeklosser

Bilde – Brukes når man ønsker å sette inn et fotografi.
Blogg – Lager et oppsett for bloggposter på siden.
Butikk – Viser din butikkløsning for salg av produkter.
E-postliste – Gjør det enkelt for folk å registrere seg med mailadresse, for eksempel for nyhetsbrev eller konkurranser.
Faner – Innhold presentert i faner, slik at man kan klikke seg fra den ene til den andre.
Filtrérbar portfolio – Vis fram dine arbeider i en portfolio.
Fremdriftslinjer – Vis fram animert statistikk til de besøkende.
Galleri – Vis fram flere fotografier i et galleri.
Innleggstittel – Setter automatisk inn tittelen på innlegget.
Kart – Vis hvor bedriften din, eller for den saks skyld noe helt annet ligger ved å integrere Google Maps på siden din.
Knapp – Lag en knapp som leder den som klikker videre på siden.
Kode – Brukes til alle koder du ønsker å implementere på siden, for eksempel for å vise et eksternt element.
Kollapsbare felt – Felt som kan åpnes hvis man ønsker å lese mer om et spesifikt tema.
Kommentarer – Legg til et kommentarfelt for leserne.
Kontaktskjema – Lar folk kontakte deg direkte på mail, uten å gi ut den spesifikke mailadressen.
Kundeutsagn – Fornøyde kunder? La dem fortelle om det her.
Lydfil – Legg til en lydfil.
Nedtelling – Tell ned til en begivenhet.
Oppfordringslenke – Gi brukeren en oppfordring, for eksempel til kjøp eller påmelding.
Person – Vis fram hvem som jobber med nettsiden.
Pristabeller – Hva koster tjenesten din? Vis det fram her.
Sosiale medier – Presenter de sosiale mediene du er tilstede på.
Søk – La brukere lete etter innhold på siden din.
Tekst – Tre ord eller tre tusen setninger.
Video – Video fra eksterne kilder som YouTube og Vimeo.
Videoslideshow – Vis flere videoer i et slideshow.

LES OGSÅ: Illustrasjonsbilde gratis – Hvor skal du lete?