lofoten reine fiskevær
Reine ligger ytterst på fastlands-Lofoten. Norges eldste fiskevær er rikt på havets ressurser, og byr på både vakker natur og spennende naturopplevelser.
eliassen rorbuer reine lofoten
Reine i Lofoten består av flere øyer, og her er vi ved rorbuene på Hamnøy. Ikke overraskende er dette et svært populært fotomotiv for turister.sakrisøy lofoten reine
Veien går videre til Sakrisøy, med sin karakteristiske gule bebyggelse. Her har man produsert tørrfisk i mange generasjoner.
lofoten reine sakrisøy anitas sjømat
På Sakrisøy finner vi blant annet Anitas Sjømat. Her kan turister fra hele verden få en godt inntrykk av hvilke delikatesser Lofoten har å by på, noe de uten tvil setter stor pris på.
sakrisøy lofoten reine rorbu
andøya lofoten reine
Vi kommer til Andøya, og ser her ned på bukten Reinevågen. De mektige omgivelsene skaper i kombinasjon med kveldsmørket og gatebelysningen en helt spesiell stemning.
andoya lofoten
På baksiden av Andøya kan man finne seg en lun plass for å nyte en stille og rolig frokost. Toppen i midten av bildet er Lilandstinden på 700 meter.
gravdalsbukta reine lofoten
Innerst i Gravdalsbukta finner man veien inn mot Reine sentrum. Her finner man blant annet kafé, kultursenter, overnatting og skole.lofoten reine sentrum
Idyllisk bebyggelse i sentrum. I bakgrunnen ser du Reine kirke, bygd i 1890. Kirken ble sist restaurert i 1955.
rorbuer reine lofoten
Bildet er tatt ved Reine Rorbuer. Til venstre ser du “hjeller”, som brukes til tørking av fisk.
reine skjanakken lofoten
reine lofoten reinebringen
Vi avslutter med et bilde fra Reinebringen, 440 meter over havet. Både kommunen og lokale guider anbefaler at man ikke legger turen hit, da turen ikke kan gjennomføres uten risiko, blant annet grunnet steinsprang. Miljødirektoratet har bevilget 1,4 millioner kroner til omlegging og opprusting av stien som leder opp hit, men det er usikkert når den vil stå ferdig. Når det skjer, vil nok mange la seg friste til topps.
Se også Lantene sitt panoramabilde av Reine.Hamnøy

Sakrisøy

Sakrisøy

Andøya

Reine

Reine

Reine Rorbuer