BILDESERIE
En fantastisk gåtur
uansett årstid
Tømmerrenna i Vennesla har blitt stadig mer populær. Kanskje ikke så rart da den byr på intet mindre enn en fantastisk gåtur for liten og stor. Men hvilken historie ligger egentlig bak de fire flotte kilometerne?
tommerrenna vennesla steinsfoss kraftverk
Fossen i bakgrunnen har sin opprinnelse fra Steinsfoss kraftverk, eid av Agder Energi. Det er kraftverket som regulerer styrken på fossefallet.
I 2017 er det mange som benytter tømmerrenna i Vennesla for å få seg en gåtur litt utenom det vanlige, men rennas historie startet etter andre verdenskrig. Den ble bygget for å sikre en effektiv transport av tømmer nedover Otra, elva som strekker seg fra Bykle til Kristiansand.
tømmerrenna vennesla historie
Frisk luft, blå himmel og god stemning på vandring i Tømmerrenna.
Samtlige tømmerrenner som ble bygget i Norge, ble satt opp på steder der vannstanden ikke var høy nok for å benytte seg av selve elva.

Er man heldig treffer man også på et av togene fra Setesdalsbanen når man går på en vandretur her. Setesdalsbanen kan du se bilder av i denne lanterne-artikkelen.

tømmerrenna vennesla setesdalsbanen
Vandrere i Tømmerrenna kikker opp på toget når det passerer rett ved siden av dem.
tømmerrenna vennesla ende slutt
Slutten på de fire kilometerne som utgjør tømmerrenna i Vennesla. Her var elva igjen i stand til å frakte tømmeret videre nedover, uten hjelp fra menneskelige konstruksjoner.
tømmerrenna vennesla foss
En liten foss ved siden av Tømmerrenna.
Også på vinterstid kan det være en flott opplevelse å ta en vandretur i tømmerrenna. Når stjernene lyser fra en klar natthimmel blir stemningen helt spesiell.
tømmerrenna vennesla oversiktsfoto
tømmerrenna vennesla kveld
tømmerrenna vennesla otra
tømmerrenna vennesla stjerner vinter