Bilderedigering – Velg gratis-appen VSCO

I vår verden er det VSCO som slår alle andre når det gjelder bilderedigering på mobiltelefon. Det beste er at appen er helt gratis!

Portrettbilde av kvinne i vakre omgivelser.

Før bilderedigering, er det kameraet det kommer an på… Og vi på Lanterne skulle gjerne ha sagt at vi bruker dyre speilreflekskameraer hele tiden. Men hvem gidder egentlig det? De er tross alt noe herk å drasse rundt på, noe vi vet alt om. Så når hverdagslivet er over oss og spontane situasjoner dukker opp, da tyr vi til mobilen. Og tar vi bilder med mobil, da er det VSCO som gjelder.

Og tross alt… For de aller fleste er mobiltelefonen mer enn god nok i de aller fleste situasjoner. Men man trenger et godt bilderedigeringsprogram. For som du sikkert har lagt merke til har mobilbilder en tendens til å bli litt blasse i fargene. Det er veldig på den trygge siden. Ikke noe som springer mot deg.

Bilderedigering før filter

Det er av den grunn at såkalte filtere har blitt svært populære. I løpet av sekunder løfter de bildene dine opp til nye høyder. Helt supert det, og spesielt hvis man bruker dem i kombinasjon med litt enkel bilderedigering. Litt mer lys, litt større kontraster og noe skarpere, for å nevne noe. Jo mer du gjør før filteret legges på, jo bedre blir sluttresultatet. Ja, kanskje trenger du ikke en gang et filter…

Det florerer av slike bilderedigeringsapper. FLORERER! Og de fleste av dem burde blitt plukket vekk som ugress. Instagram blir bedre og bedre på slik redigering, men det er jo ikke alle bilder du vil ha ut der… Nei, vi trenger et program som gjør jobben, uavhengig av hvor bildet skal brukes. Derfor presenterer vi VSCO.

VSCO er vår favoritt

Nei, det gjør vi vel strengt tatt ikke. Vi har ikke laget dette programmet. Vi er bare store fans. Og det er mange av oss. De fleste har fortsatt ikke hørt om VSCO, men spesielt blant profesjonelle fotografer har det blitt svært populært. Her får du alt som vi nevnte over, og mer til hvis ønskelig. På noen sekunder justerer du bildet ditt, for så å legge på et filter som passer.

På hverdagsbildet under har VSCO blitt brukt for å oppjustere helhetsinntrykket. Originalbildet er grått og litt uskarpt. På etter-bildet har lysforholdene blitt løftet noen hakk, det samme gjelder kontrastene. I tillegg er skarpheten justert. Til slutt har vi lagt på et av VSCO sine mange filtre som et siste grep.

2016-05-14 09

FØR

katt-mus-katteleke-vsco-bilderedigering-app

ETTER

Det samme gjelder for neste eksempel, og prosessen er den samme her. I tillegg har vi justert bildeutsnittet for å gi objektet større plass av helheten.

2016-05-14 09

FØR

katt-mus-katteleke-vsco-bilderedigering-app

ETTER

Bilderedigering – Helt enkelt

Det å bruke VSCO på bilderedigering er ikke vanskelig i det hele tatt, men regn med å bruke et kvarters tid for å bli vant med de forskjellige symbolene og funksjonalitetene i programmet. Logikken er enkel: I programmet henter du inn bildet du vil arbeide med, og når jobben er gjort lagrer du det til galleriet ditt. Det ferdige bildet blir liggende i en egen mappe.

LES OGSÅ: Fotoalbum på nett – Helt privat

Appen er som nevnt gratis, og kommer med en rekke filtre. Men man kan også kjøpe flere av dem i en egen butikk. Det er ingen tvang, og de aller fleste vil klare seg finfint med originalene.
Appen har også en egen delefunksjonalitet lik Instagram, men denne må man eventuelt melde seg på hvis ønskelig.

Last ned VSCO fra Google Play
Last ned VSCO fra App Store