Fotoalbum på nett – Helt privat

Du ønsker selvsagt å dele familiebilder, men ikke med hele verden. Er du på utkikk etter et privat fotoalbum på nett, er det én app som skiller seg positivt ut.

Portrettbilde av kvinne i vakre omgivelser.

Vi lever i en verden der det å dele bilder på nett er blitt en viktig del av hverdagen. Spesielt da Facebook ramlet inn i livene våre, forsto plutselig folk flest verdien av å vise hverandre utdrag fra våre liv. (Så får heller den enkelte ta en avgjørelse på hvor verdifullt det er med bilder av andre folks middagsmat).

Etter dette har andre tjenester, som Instagram og Snapchat kommet på banen, og i dag deler vi som aldri før… Men… Veldig mange begynner å forstå at ikke alt må eller burde deles til Gud og hvermann. Spesielt gjelder dette bilder med barn. Mange små individer har i dag flere bilder av seg selv på Facebook og Instagram enn de har levde dager på kloden. Vil de syns det er greit at hele barndommen deres ligger klistret utover Facebook den dagen de får evnen til å tenke selvstendige tanker rundt dette?

Antagelig er svaret et rungende “NEI”. Men betyr det at man bør holde bildene helt og holdent borte fra nett? Selvfølgelig ikke. Uavhengig av om det dreier seg om barnebilder, vennebilder eller feriebilder har man et fantastisk alternativ i gratisappen Cluster.

Fotoalbum i app

Cluster er som du sikkert har forstått en bildedelingsapp. Men i stedet for å dele med hele verden, lager man her egne grupper for utvalgte personer. Alle med en Cluster-konto kan inviteres inn til å se på bildene, men det er han eller hun som har opprettet gruppa som har kontrollen.

Dermed kan man for eksempel lage én gruppe for et nyfødt barn, der man inviterer besteforeldre og andre viktige personer i ungens liv. Alle kan bidra med egne bilder, og man kan både like og kommentere. Men man gjør det privat, og bare med dem man uansett ville åpnet et godt, gammeldags fotoalbum for i sin egen sofa.

LES OGSÅ: VSCO gir deg best bilderedigering på mobil

Du ville jo ikke gått bort til vilt fremmede mennesker på gata for å gi dem bilder av barna dine… Men realiteten er at mange gjør dette hver eneste dag på Facebook og Instagram.

Foto og video med Cluster

Cluster har et enkelt oppsett, og fungerer både på mobil, nettbrett og pc. I tillegg til bilder kan man også legge ut små videosnutter og små beskjeder.

Best er det nok å bruke på mobil og nettbrett, blant annet fordi man blir varslet når det er ny aktivitet i en av gruppene sine. Dette kan selvsagt skrus av om ønskelig.

Både installering og kontoregistrering er enkelt å gjennomføre, og det samme gjelder invitasjon av familie og venner som både har og ikke har Cluster installert.

Last ned Cluster fra Google Play
Last ned Cluster fra App Store