Illustrasjonsbilde gratis – Hvor skal du lete?

Av og til trenger man et gratis illustrasjonsbilde til for eksempel en blogg, en presentasjon eller en artikkel. Her har du gode tips til hvor du finner det.

Portrettbilde av kvinne i vakre omgivelser.

Er det faktisk mulig å finne bilder man kan bruke gratis, der man måtte ønske? Svaret er heldigvis ja.

Flere og flere forstår at internett ikke alltid betyr at man kan forsyne seg gratis av filmer, fotografier eller musikk. Men det betyr ikke at det er umulig å finne gratis alternativer, for eksempel når det kommer til et illustrasjonsbilde.

Er en av dem som er på leting etter et gratis illustrasjonsbilde? Da bør du sjekke ut nettstedet Pixabay. Her finner man en mengde illustrasjonsbilder, og alt er fullstendig gratis. Man kan publisere hvor man vil og når man vil, til og med i kommersielt øyemed.

Hvordan fungerer det?

Du søker enkelt og greit etter det du er på utkikk etter, og med stor sannsynlighet vil Pixabay finne fram til noe som passer perfekt for ditt bruk.

Slik Pixabay fungerer, kan hvem som helst lage en konto og legge ut bilder på tjenesten. Dette betyr at ikke alle illustrasjonsbildene er av topp kvalitet, men man vil alltid få opp de bildene som er mest populære (og dermed relevante) først.

Vær klar over at du i alle søk vil få opp en linje med bilder øverst som er en annonse for illustrasjonsbilde-tjenesten Shutterstock. Dette er selvsagt fordi man ønsker at du skal finne et bilde du liker der, og heller bruke noen kroner på kjøp, men dette trenger du ikke å forholde deg til.

Spør om illustrasjonsbilde

Driver du en blogg eller lignende, skal du ikke se bort ifra at du også kan spørre en fotograf om å få bruke et bilde gratis. Mange fotografer vil ikke ha noe imot det, så lenge man faktisk ber om tillatelse først. Viktig er det også at man krediterer fotografen man har fått et illustrasjonsbilde av.

Relevante linker:
Pixabay
Shutterstock