Lage video av bilder – Slik gjør du det

Å lage video av bilder er enklere enn noen gang! Med riktig program kan du enkelt gjøre favorittbildene dine om til profesjonelle videoer.

Portrettbilde av kvinne i vakre omgivelser.

Gode tips når du skal lage video av bilder

1. Velg de beste bildene

Å velge de riktige bildene er det første skrittet mot å lage en god video. Bruk et par ekstra minutter og velg de beste bildene, men det er også flere andre ting å tenke på når du gjør utvelgelsen, for eksempel: Hvilket budskap vil du kommunisere? Hvilke følelser ønsker du å få fram? Hvor detaljerte skal bildene være? Svarene på disse spørsmålene vil hjelpe deg til å velge bilder som fungerer godt sammen.

2. Lag en tidslinje

Tenk på rekkefølgen du vil vise fram bildene dine i. Er det en bestemt hendelse eller scene du prøver å løfte fram? Eller kanskje vil du bare vise frem hendelser fra en periode. Uansett hva svarene er: har du en klar ide om rekkefølgen bildene skal presenteres i, vil det hjelpe deg med å organisere historien din.

3. Rediger bildene dine

Nå som du har satt en tidslinje, er det på tide å redigere bildene dine. Finjuster dem slik at de ser akkurat slik du vil at de skal se ut på lerretet. Juster farge, lysstyrke, kontrast, metning, eksponering og hvitbalanse.

Dette kan du for eksempel gjøre på mobiltelefonen din. Vi anbefaler appen VSCO, en bilderedigerings-app som gir deg muligheten til å forbedre bildene dine på en enkel måte. VSCO tilbyr en rekke verktøy og funksjoner, som maskering, kontrastjustering og forskjellige filtre, slik som Retrolux, Lens Blur og mange flere. Appen er gratis å laste ned, så du kan prøve den ut for å se hva den kan gjøre for bildene dine.

4. Legg til tittel og tekst

Når du er ferdig med å redigere bildene dine og har lagt dem opp i filmredigeringsprogrammet, er det på tide å legge til tekst. Tittelen gir videoen et utgangspunkt, og tekst på bildene gir utdypende kontekst for seerne. Tekster lar deg også fortelle historien din enklere.

Velg skrifttypen din med omhu. Pass på at den er lett å lese. Legg heller ikke for mange ord oppå et bilde, da dette fort kan bli distraherende.

5. Legg til overganger

Overganger knytter forskjellige deler av videoen sammen. Enten du velger å bruke enkle fade-effekter eller komplekse animasjonssekvenser, vil det å legge til mellomtitler og overganger bidra til å gi videoen liv.

Dersom en video ikke har overganger mellom scenene, kan det være problematisk fordi det kan være vanskelig for seeren å forstå hvordan scenene henger sammen og hvordan de bidrar til den overordnede historien. Overganger kan også bidra til å skape en mer spennende og interessant video, og hjelpe seeren til å føle at han eller hun har en forståelse for hva som skjer.

6. Legg til musikk

Musikk skaper følelser og hjelper deg med å lede publikum inn i historien du forsøker å fortelle. Det kan være lurt å prøve seg med forskjellige typer musikk til du finner noe som passer akkurat din stil.

Du kan finne musikk som du har lov til å bruke i videoen din på nettsiden Pixabay. Her kan du laste ned gratis musikk som du kan bruke kommersielt og ikke-kommersielt, uten å måtte oppgi kreditering. Du kan også endre på innholdet fra Pixabay etter eget ønske. Unngå imidlertid å distribuere eller selge innholdet på andre plattformer for bilder og videoer, eller selge uendrede kopier av innholdet som en plakat eller et annet produkt.

7. La noen andre se filmen før du fullfører

Det kan være mer vanskelig å se feil og mangler i en video når du har jobbet med den over en periode, og det kan derfor være lurt å få tilbakemelding fra andre før du fullfører den. Dette gir deg muligheten til å få en annen person til å se på videoen med friske øyne, og kan bidra til at du får innspill på hva som fungerer godt og hva som kanskje ikke fungerer så bra. Tilbakemeldingen kan gi deg verdifull informasjon om hvordan du kan forbedre videoen din, og kan hjelpe deg med å sikre at du leverer et ferdig produkt som du er stolt av.

Det er viktig å huske at konstruktiv kritikk er ment å hjelpe deg med å forbedre videoen din. Prøv å se på tilbakemeldingen du mottar som en mulighet til å lære og forbedre deg. Å være åpen for konstruktiv kritikk kan bidra til at du lager en enda bedre video.

Hvilket redigeringsprogram bør du velge

Vi anbefaler Wave.Video. Rimelig, enkel å bruke uten redigeringserfaring, og fungerer direkte i nettleseren din.

Portrettbilde av kvinne i vakre omgivelser.

Wave.Video har alle verktøyene du trenger for å redigere videoene dine slik du ønsker. Du kan endre størrelse på og justere klipp, kombinere flere bilder, endre oppsett, legge til tekstanimasjoner, klistremerkeeffekter, overganger og mer. Med det intuitive grensesnittet kan du lage profesjonelle videoer raskt og enkelt, uten å være vant med filmredigering fra tidligere av.

Legg til bakgrunnsmusikk og lydeffekter i videoene din enkelt. Bruk også den innebygde lydopptakeren til å spille inn din egen stemme som voice-over, eller generere den ved hjelp av det innebygde tekst-til-tale-løsningen med dusinvis av stemmer og språk.

Wave.video har også over 1000 profesjonelle videomaler som du kan tilpasse etter dine behov, enten du leter etter en enkel intro eller en forseggjort animasjon. Videomalene er fullt justerbare og skreddersydde for å passe til enhver bransje eller privatbruk.